Запалені на цвинтарі фаєри, польська символіка, образливі написи – це демонстрація наруги над Україною і українцями. Адміністрація цвинтаря зафіксувала проникнення на цвинтар провокаторів, але не вважала за необхідне викликати поліцію, оскільки не вважала це антиукраїнською акцією.

Але як тоді назвати цей шабаш? Як сприймати польські фаєри на цвинтарі, де похоронені герої Листопадового Зриву, які сто років тому звільнили Львів від польських окупантів і проголосили Західно Українську Народну Республіку?

Вважаю, що цю провокацію має розслідувати СБУ. Пояснення має дати посол Польщі в Україні.

Відтепер вкрай важливо розібратися із статусом «цвинтаря орлят». Поляки не оцінили доброго жесту українців, які дозволили здійснити поховання поляків – учасників українсько-польської війни.

Схоже «цвинтар орлят» може перетворитися у місце паломництва польських шовіністів і провокаторів, які мріють про «польський Львів» і «Польщу від моря до моря».

Цього допусти не можна, передусім з огляду на безпеку самих поляків, які так і не вивчили уроків, які отримали у Галичині в 1918 році і на Волині під час Другої світової війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ