Катажина Пелчиньска-Наленч, екс-посол в Москві та радниця лідера однієї з провідних польських партій «Рух Польща 2050», припустила, що в майбутньому Польща має змиритися з анексію Криму росіянами. 


Таку заявку дипломатка зробила в інтерв'ю для Польського інституту міжнародних відносин.

В інтерв'ю політикиня розмірковує над роллю ЄС у новій світобудові та потребі зміни зовнішньої політики через глобальне протистояння США та Китаю.  Катажина Пелчиньска-Наленч припустила, що чим більше росіян відчувають любов та прийняття з боку Європи, тим більший шанс їх подальшої адаптації в межах єдиної Європи. Вона наголосила, що мова йде зокрема і про Польщу, адже польсько-російські стосунки є традиційно непрості.

На питання про те, чи можна полюбити їх з Кримом і Донбасом, представниця третьої найбільшої партії Польщі зазначила наступне:

"Можливо, нам доведеться полюбити їх із Кримом. Будьмо реалістами, нам не сподобається Росія з Донбасом, але, можливо, колись із Кримом не буде виходу", - зазначила Пелчиньска-Наленч.
"Так само, як нам подобається Ізраїль з різними окупованими територіями. Багато подібних аналогій можна знайти. Не дай боже, я не хочу захищати анексію Криму, бо це, безумовно, була агресія, але думка, що у нас буде Росія, яка добровільно відмовиться від Криму? Я цього не бачу. Навіть у дуже демократичній Росії з дуже демократичною владою я не бачу повернення Криму«, - підсумувала вона.

Нагадаємо, за останніми опитуваннями центристський »Рух Польща 2050« є третім за популярністю після керівної консервативної партії »Право і справедливість« і опозиційної »Громадянської коаліції". Проте інколи політсила підіймається і до другого місця в опитуваннях, а її електоральні перспективи експерти оцінюють вкрай високо.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ