Спецпрокурор Мюллер дав свідчення щодо розслідування змови між Трампом і Росією.

Про це пише «Громадське».

Колишній спецпрокурор США Роберт Мюллер дав свідчення перед Конгресом США. За його словами, більшість письмових свідчень Трампа були неправдивими. Зазначимо, що Мюллер розслідував можливу змову команди гаранта США з Росією.

Повідомляється, що Мюллер відмовлявся говорити розгорнуто.  На слуханнях конгресмени від Республіканської партії назвали це розслідування як «полювання на відьом».

Спецпрокурор заявляє, що чинного президента США обвинувачувати не можна. Він двічі підтвердив, що це стане можливим, коли Трамп залишить посаду.

Водночас він підтвердив, що деякі члени команди Трампа свідчили неправдиво. Він мав на увазі колишнього адвоката Трампаа Майкл Коена та радника президента з нацбезпеки Майкла Флінна. За словами Мюллера, російське втручання було кілька разів.

Конгресмен від Демократичної партії Ґреґ Стентон зазначив: «Я вважаю, що ви виявили суттєві докази серйозних злочинів та проступків. Ви також праві, що цю ситуацію можна розв’язати, лише якщо Конгрес вживе заходів».

«Зрозуміло, що будь-кого переслідували б у судовому порядку, з огляду на докази вашої доповіді. Зараз перед нами постало завдання притягнути президента Трампа до відповідальності», — заявила демократка Вероніка Ескобар. Мюллер відмовився сказати, чи мав на увазі імпічмент, коли в травні заявив на прес-конференції, що Конституція вимагає іншого процесу, ніж кримінальне правосуддя, щоб обвинуватити чинного президента.

Нагадаймо, колишній генпрокурор Віктор Шокін та чинний очільник ГПУ Юрій Луценко запропонували адвокату президента США інформацію, яка може допомогти команді Дональда Трампа для інформаційної кампанії проти Джо Байдена — вірогідного противника Трампа на президентських виборах у 2020 році

ІА "Вголос": НОВИНИ