Сьогодні помер відомий львівський музейник Борислав Рибак. Він багато років очолював Музей народної архітектури й побуту імені блаженного Климентія Шептицького, який львів'яни знають також як «Шевченківський Гай».

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили у  Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА, де пан Борислав колись працював як заступник начальника. 


"Висловлюємо глибокі співчуття з приводу смерті Рибака Борислава Яковича - нашого колеги, колишнього заступника начальника управління культури", - повідомляють в ЛОДА.

Після відходу від керівництва музеєм Борислав Рибак займався громадською діяльністю як дійсний член ГО «Святий Юр». Ще на початку цього року він активно коментував ситуацію довкола Музею народної архітектури та побуту. Нагадаємо, після того, як Музей було передано на баланс міста, міські чиновники спровокували конфлікт з духовенством Свято-Іванівської Лаври УГКЦ, яка розташована на території монастиря. 

Борислав Рибак в ефірі телеканалу "НТА".

Борислав Рибак рішуче засудив провокацію, до якої долучились зокрема й колишні народні депутати від фракції «Самопоміч». Він звернув увагу на земельні махінації довкола території музею, які очевидно могли пояснити атаку міських чиновників на Церкву. 
 

Настоятель Свято-Іванівської лаври та помічник Львівського митрополита УГКЦ у справах монашества, отець Юстин Бойко, на своїй сторінці у Facebook висловив співчуття родині Борислава Рибака. 



"Ще так недавно ми з ним бачилися на храмовому святі у Лемків, планували наступні спільні кроки, обговорювали болючі питання сучасного стану суспільства та наші дії. Але, Господь краще знає, коли кожного покликати! Сьогодні хочу публічно і посмертно подякувати п. Бориславу, що від самих початків, відколи я прийшов до Музею, він був одним з перших моїх помічників, консультантів, друзів та особистою підтримкою", - написав він.


Редакція ІА «Вголос» висловлює щирі співчуття родині пана Борислава Рибака. 

ІА "Вголос": НОВИНИ