На 74-му році обірвалося життя колишнього міського голови Дрогобича Олексія Радзієвського.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

«Дрогобицька міська рада, її виконавчий комітет, міський голова Тарас Кучма, секретар ради Орест Каракевич, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та колегам покійного Олексія Радзієвського.Ми втратили людину, яка творила зміни. Яка всім серцем любила своє місто та громаду», – пишуть на сайті міста.

Місце, дату та час прощання з покійним екс-міським головою Дрогобича Олексієм Радзієвським міська рада Дрогобича повідомить згодом.

Що варто знати про Радзієвського?

Олексій Радзієвський 1949 року народження, уродженець Луганщини.

Двічі обіймав посаду міського голови Дрогобича в 1998-2002 і 2010-2014 роках. 

Член Партії регіонів (грудень 2000–2010); голова Львівського регіонального відділення Партії регіонів (з грудня 2000); член Політради Партії регіонів.

Довірена особа кандидата на пост Президента України В. Януковича  (2004–2005).

У вересні 2007 був кандидатом в народні депутати України від Партії регіонів, 

Народний депутат України 5-го скликання з квітня 2006 до листопада 2007 від Партії регіонів.

Член Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів (з липня 2006), голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення соціального захисту реабілітації інвалідів, член фракції Партії регіонів (з травня 2006).

Під тиском місцевого Євромайдану Радзієвський був змушений у лютому 2014 відмовитися від посади міського голови «за власним бажанням» (підстава тиску — «бездіяльність» за часів головування: відсутність добудованого стадіону, невпорядкованість площі Ринок тощо), відтак позивався з цього приводу в суді.

За рішенням Дрогобицького міськрайонного суду від 5 серпня 2014 поновлений на посаді міського голови , але це рішення було скасоване постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 17 листопада 2014.

Читайте також на ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ