76-річний чоловік, який вважається главою найбільшої сім'ї у світі, помер в індійському штаті Мізорам.

Про це інформує сайт ВВС.

Зіона Чана, глава релігійної секти, що практикує полігамію, помер в неділю, залишивши після себе 38 дружин, 89 дітей і 36 онуків.

Повідомляється, що Хана страждав діабетом і гіпертонією.

За інформацією агентства PTI, стан Чани погіршився в його домі у Бактавнг Тлангнуам. У неділю ввечері чоловіка доставили в лікарню, де він невдовзі помер.

Важко сказати, чи дійсно Чана був головою найбільшої сім'ї в світі, оскільки є й інші родини, які претендують на цей титул.

Також складно оцінити точний розмір сім'ї Хани. Принаймні, в одному звіті стверджується, що у нього було 39 дружин, 94 дитини, 33 онуки і один правнук, що в сумі становить 181 людину.

Хоча в різних місцевих новинах він згадується як володар «світового рекорду» для такої великої родини, неясно, який це світовий рекорд.

Та незалежно від світового рекорду, Чана і його сім'я - свого роду місцева сенсація, яка приваблює туристів у його рідне село на північному сході Індії.

Величезна сім'я живе разом в чотириповерховому будинку під назвою «Чууар Тан Рун», або «Домі нового покоління», на 100 кімнат. За повідомленнями місцевих ЗМІ, його дружини живуть в гуртожитку поруч з особистою спальнею Чани.

Особняк є головною туристичною визначною пам'яткою штату, і люди з усього світу заповнюють село, щоб познайомитися зі способом життя сім'ї.

За даними інформаційного агентства Reuters, Чана народився в 1945 році. Він познайомився зі своєю старшою дружиною, яка на три роки старша за нього, коли йому було 17 років.

Сім'я належить до християнської секти Chana Pawl, у якій близько 2 тис. послідовників. Всі вони живуть навколо будинку Чани в Бактаунг-Тлангнуамі, приблизно за 55 км від столиці Мізорама, Айзола.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ