Про це повідомив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на своїй сторінці у «Facebook».

«Надійшла сумна звістка. Пішов з життя великий український учений-правознавець, самовідданий патріот і світла, відкрита людина – наш побратим Олександр Оксентійович Шевченко. Олександр Оксентійович ішов зі «Свободою» багато років, ділив з нами і боротьбу, і невдачі, і перемоги. Був учителем і другом. Доктор юридичних наук, професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Олександр Оксентійович іще 2008 року разом з групою однодумців розробив та представив революційний проект «свободівської» Національної Конституції України, в якому виходив з того, що традиції української нації сягають коренями культури трипільців та скіфів, що континуїтет сучасної Української Держави започатковано в Київській Русі, а Незалежна Україна постала як наслідок понад 300-літньої національно-визвольної боротьби українців», – написав він.

«Й останніми роками, попри поважний вік, Олександр Оксентійович був на сторожі ідеалів Української нації. Народний депутат від ВО «Свобода» VII кликання №5 у списку об'єднання – старанно працював у Комітеті Верховної Ради у закордонних справах, був членом Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи. Сумуємо. Пам’ятаємо. Висловлюємо щире співчуття близьким та рідним. Спіть спокійно, Олександре Оксентійовичу. Дякуємо Вам за те, що були з нами», – додав Олег Тягнибок.

 

Надійшла сумна звістка. Пішов з життя великий український вчений-правознавець, самовідданий патріот і світла, відкрита л...

Опубліковано Олегом Тягнибоком 15 січня 2016 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ