Помер народний артист Грузії та заслужений артист України Вахтанг Кікабідзе.

Про це повідомляють грузинські ЗМІ.

Актору і співаку було 84 роки.

Він підтримував українців у війні з російським агресором.

«Дорогі українці! Ми вас дуже-дуже сильно любимо! І переживаємо за все мерзопакостне, що з вами зараз відбувається. Але Бог на вашій стороні тому, що ви захищаєте свою Батьківщину. Це геройство, це не так просто. Я оптиміст і впевнений, що все буде добре», – заявив Кікабідзе.

Вахтанг Кікабідзе був культовим грузинським актором, а також мав звання Заслуженого артиста України, яке отримав 2013 року. Знявся більше ніж у 30 стрічках, два фільми зрежисирував. Окрім того, Вахтанг Костянтинович був талановитим співаком. Багатьом українцям відома його «Чіто-гвріто» та «Мои года».

Окрім того, Вахтанг Костянтинович активно підтримував Україну у повномасштабній війні, яку розв'язала росія. У липні 2022 року Кікабідзе назвав повномасштабну війну Росії проти України справжнім геноцидом. І того, що витворяє Путін стосовно українців, артист не бачив навіть у кіно. Путіна він порівняв зі Сталіним.

Грузинський актор також ділився, що добре знав українського президента Володимира Зеленського, а за час війни зірка тричі літав до України й був глибоко приголомшений тим, що побачив. Зі своїх концертів у Батумі влітку минулого року Вахтанг Кікабідзе передавав гроші на підтримку бійцям ЗСУ.

Сам Кікабідзе перестав їздити до росії від 2008 року, коли росія вторглася на територію Грузії й відмовився від усіх російських нагород. Україну артист підтримував ще до повномасштабної війни рф.

2014 року Вахтанг Констянтинович сказав, що якби був молодшим, то сам пішов би до АТО воювати та чинив би опір окупантам, захищаючи честь України.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ