Відомий історіограф та нумізмат, професор Львівського національного університету Івана Франка відійшов у вічність на 90--у році життя учора, 15 жовтня.

Про це Інститут історії України НАНУ повідомив на своїй Facebook-сторінці.

«Його наукова діяльність тривала майже п’ятдесят п’ять років, а доробок нараховує понад тисячу наукових і науково-популярних публікацій, серед яких більше півсотні монографій», - пишуть колеги історика.

Наразі деталі щодо прощання з вченим невідомі. Редакція «Вголос» висловлює щире співчуття родинні та близьким пана Миколи Котляра. 

 

Довідка. Микола Котляр народився у Кам’янець-Подільському 4 липня 1932 року. У 1956-у році закінчив Київський університет, а в 1973-у захистив докторську дисертацію з історії. З 1995-го року став членом-кореспондентом Національної Академії наук України. У 1996-у році отримав статус головного наукового співробітника Інститут історії України. Того ж року був ушанований званням Заслуженого діяча науки та текінки України. 

Нагадаємо, як писав «Вголос», цьогоріч Львівський Національний університет Івана Франка відзначив 360 років з дня заснування. 

ІА "Вголос": НОВИНИ