У Львові у віці 83 роки помер відомий учений, доктор історичних наук, професор, проректор з навчально-виховної роботи Львівського торговельно-економічного університету Степан Гелей.

Про це повідомляється на сторінці університету.

Степан Гелей пропрацював в університеті майже 52 роки. Науковець спеціалізувався на політичній історії України XIX–XX ст., історії політичної думки та кооперативного руху українців. Є автором понад 400 наукових і науково-методичних праць, із яких дев’ять одноосібних монографій, шість колективних, шість підручників та 18 навчальних посібників. Зокрема, він є автором та співавтором підручників з політології та історії для вищих навчальних закладів.

З 1984 року був засновником та президентом народної хорової капели «Мрія», членом Національної музичної спілки України, Заслуженим працівником культури, активним діячем Наукового товариства імені Шевченка. Також Степан Гелей був заступником голови Львівського обласного відділення Конгресу української інтелігенції.

Парастас  відбудеться 17 червня о 20:00 в каплиці на вул. Пекарській, 52. Чин похорону 18 червня о 13:00 з каплиці на вул. Пекарській, 52 на Личаківський цвинтар.

ІА "Вголос": НОВИНИ