Про це повідомляє  ТАСС. 

повідомив академік РАН, математик, директор Санкт-Петербурзького відділення Математичного інституту імені В. А. Стеклова Сергій Кисляков.

«Він тільки сьогодні помер У родичів ще навіть не має документів про смерть Цілком ймовірно прощання буде в середу, в залі Санкт-Петербурзького наукового центру в академії наук ..», -  розповів академік РАН, математик, директор Санкт-Петербурзького відділення Математичного інституту імені В. А. Стеклова Сергій Кисляков.

Співрозмовник агентства нагадав, що Фаддєєв до останніх днів очолював створений ним же Міжнародний математичний інститут імені Ейлера

Вкладу науку

Людвіг Фаддєєв народився в 1934 році в Ленінграді. У 1956 році закінчив фізичний факультет Ленінградського університету, в 1963 році став доктором фізико-математичних наук, захистивши дисертацію за результатами досліджень в галузі квантової теорії розсіювання для системи трьох частинок. Ця робота заклала основу нового наукового напрямку в квантовій фізиці. Академік заклав основи всесвітньо відомої школи дослідників в галузі математичної фізики.

«Фаддєєв вирішив багато важливих проблем сучасної математичної фізики Найперше - завдання, вирішення якої принесло йому популярність, - це квантова проблема трьох тіл. також досліджував  квантову теорія солітонів, квантування оберненої задачі, квантова алгебра та інші теми ... Крім усього іншого, у нього дуже багато наукових праць - понад 200, статті кілька монографій», - сказав Кисляков.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ