Лу Оттенс, якому приписують не тільки винахід касетних магнітофонних стрічок, але й допомогу у створенні компакт-диска, помер у своєму будинку в нідерландському селі Дуйзель цього місяця. Йому було 94.

«Нам дуже прикро, що ми мусимо повідомити вам, що Лу спокійно помер у суботу, 6 березня 2021 року», – заявила дочка Оттенса – Арін Оттенс виданню WTOP News.

Голландський інженер, Оттенс почав працювати в нідерландській електронній компанії Royal Philips на початку 20-х років. У 1960 році, після восьми років роботи в компанії, він став керівником відділу розробки продуктів.

Протягом року він та його команда створили перший у світі портативний магнітофон, винахід, який зробить революцію в музичній індустрії, й продали понад мільйон штук. На третьому курсі навчання він винайшов компактну касету замість громіздкої магнітофонної з відкритою котушкою.

«Мене дратує незграбна, непривітна для користувача система котушок, це так просто», - сказав Оттенс в інтерв'ю про те, що спонукало його зробити компактну касету.

У порівнянні з котушкою, його новий формат запису аналогової магнітної стрічки вважався революційним та вишуканим нововведенням. Нові стрічки також дозволили слухачам легко записувати пісні з радіо.

Команда Оттенса представила світові свою першу касету у пластиковому корпусі на виставці електроніки 1963 року. «Менший за пачку сигарет!» похвалився просуванням музичного формату.

Запатентовані Philips стрічки стали майже миттєвим хітом і швидко зробили революцію в музичній індустрії, породивши незліченну кількість професійних мікс-стрічок і «зроби сам», їх було продано понад 100 млрд.

Потім, у 1970-х, Оттенс допоміг створити компакт-диск – співавторство Philips та японського виробника електроніки Sony, який дебютував у публіці в 1982 році.

Незважаючи на свій величезний вплив на сучасну музику, він залишався скромним щодо своєї участі.

«У мене немає» циферблата гордості ", – сказав Оттенс в інтерв'ю після виходу на пенсію в 1986 році, наголосивши, що творіння були спільними зусиллями.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ