Виконувач обов'язків помічника держсекретаря США, який відповідає за російсько-український напрям, Філіп Рікер наступного тижня відвідає Берлін і Москву. Там він має зустрітись з урядовцями.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Виконувач обов'язків помічника державного секретаря з питань європейських та євразійських питань Філіп Рікер здійснить візити до Берліна й Москви 16-18 вересня для зустрічей з вищими посадовими особами та для участі у ключових заходах»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впродовж 17-18 вересня Рікер перебуватиме в Москві. Там він має зустрітись із представниками уряду «для обговорення двосторонніх відносин», а також з представниками суспільства.

Перед цим Рікер відвідає Берлін, де разом із заступником держсекретаря з політичних питань Девідом Хейлом представлятиме США на Другому стратегічному діалозі США-Німеччина.

Сторони обговорять американсько-німецьке співробітництво «у вирішенні широкого кола глобальних проблем безпеки». Це стане продовженням першого стратегічного діалогу країн, що відбувся в березні 2019 року в Вашингтоні, уточнили в Держдепартаменті США.

Як писав «Вголос», Волкер заявив, що кримські санкції проти Росії поки що залишаться. 

ІА "Вголос": НОВИНИ