Про це повідомляють у Головному управління статистики у Львівській області.

Зокрема, у серпні цина на продукти харчування та безалкогольні напої знизились у Львівській області знизились на 1%.

У статистичному управлінні зниження споживчих цін на продукти харчування пояснюють подешевшанням овочів на 13,9%. Зокрема, суттєво подешевшали помідори – на 15,9%, капуста білокачанна – на 15,1%. Крім того, картопля стала дешевшою на 8,8%, буряк – на 8,6%. Водночас, дорожчими, за рахунок закінчення сезону, стали огірки – на 25,1%.

Ціни на фрукти впали в ціні у середньому на 10,3%, а саме: на 33,5% подешевшав виноград, на 31,9% – яблука, на 8,4% – кісточкові, на 4,4% – кавуни.

Риба та рибопродукти подешевшали загалом на 0,3%. Серед товарів цієї групи знизились ціни на рибу живу, охолоджену – на 4%, скумбрію копчену, крабові палички – на 0,7%, філе мороженої риби – на 0,6%.

З хлібопродуктів на 3,5% знизились ціни на пшоно, на 0,7% – на макаронні вироби. Залишились на рівні попереднього місяця ціни на хліб, борошно. Разом з тим, в межах 0,1% – 2,2% подорожчали пластівці вівсяні, крупи манні, рис, крупи гречані.

Ціни на олію та жири знизились на 0,1%. Так, на 0,5% подешевшало масло вершкове, проте на 0,7% подорожчало сало. З молочних продуктів знизились ціни на сир і м’який сир – на 0,3%. Водночас, подорожчали: кисломолочна продукція – на 0,6%, сметана – на 0,5%. Індекс цін на яйця курячі становив 108,9%.

М’ясо та м’ясопродукти подорожчали у середньому на 0,2%. Серед них зросли ціни на яловичину на 0,7%, свинину – на 0,5%, ковбасні, м’ясні вироби та субпродукти – на 0,1%. Проте, дешевшою стала птиця – на 0,5%.

Варто зауважити, що на 4,7% минулого місяця подорожчав цукор.

ІА "Вголос": НОВИНИ