Держсекретар Майкл Помпео виступав проти підтримки колишнього посла США в Україні Марі Йованович. Про це планував розповісти виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер планував у суботу, 26 жовтня, на закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерело.

Зазначається, що Рікер є давнім другом Йованович, у зв'язку з чим він підтримував її під час відкликання, намагаючись знайти однодумців серед інших співробітників Держдепу.

Як стверджує джерело видання, цьому завадив Помпео, який наполягав на тому, що відставка Йованович була важлива особисто для президента США Дональда Трампа. Такої ж думки дотримувалися інші чиновники Держдепартаменту.

Повідомляється, що Рікер повинен був виступити перед членами Комітету з розвідки Палати представників у рамках процедури імпічменту Трампа. Однак його появи перед законодавцями завадив Держдепартамент. У зв'язку з цим Рікеру надіслана повістка, що зобов'язує його з'явитися в профільний комітет для дачі свідчень.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор Юрій Луценко міг вплинути на усунення експосла США в Україні Марі Йованович із посади.

ІА "Вголос": НОВИНИ