З Гонконгу через аеропорт «Бориспіль» намагалися провезти близько 12 тисяч смартфонів, аксесуарів до них і до комп'ютерів, не сплачуючи ввізне мито.

Про це інформує прес-служба Державної фіскальної служби.

Згідно повідомленню, вантаж надійшов декількома партіями на адресу української компанії наприкінці літа, і був розміщений на складі тимчасового зберігання аеропорту. У товаросупровідних документах зазначалося, що у вантажі знаходяться особисті речі.

Згодом до митників звернувся брокер із проханням оформити даний вантаж як такий, що надійшов на адресу підприємства-отримувача помилково, тобто транзитний. При транзитному переміщенні вантажу підприємство не сплачує податки на імпорт.

Після таких заяв митники викликали для пояснень представників фірми-одержувача вантажу, однак ті не з'явилися.

Відтак, у фіскалів виникли підозри, і вони вирішили провести комплексну перевірку вантажу. З’ясувалося, що до України заїхала велика партія мобільних телефонів (майже 12 000), аксесуарів до них (сотні USB-модемів) і комплектучих до комп’ютерів (сотні карт пам’яті, жорстких дисків, USB флеш-накопичувачів, твердотільних накопичувачів, модулів оперативної пам’яті).

У результаті складено протоколи про порушення митних правил за ст.483 Митного кодексу (приховування від митного контролю).

Партію гаджетів вилучили до рішення суду. Вартість вилученого товару встановлюється.

ІА "Вголос": НОВИНИ