Впродовж цього тижня понад 80 дітей з вадами отримали допомогу від німецького пластичного хірурга Клауса Екснера.

Відомо, що хірург з Німеччини приїхав у Львів з благочинною місією. Так, лікар проконсультував понад 50 та спільно з львівськими хірургами прооперував 29 українських дітей зі складними вродженими і набутими вадами.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

«Це дуже різні операції, багато дітей мають вроджені вади обличчя – не можуть відкрити свої повіки і тому мусять ходити, закидаючи голову, щоби щось бачити. Багато дітей постраждали внаслідок травм і, відповідно, мають наслідки цих травм, які ми також стараємося лікувати. Є дітки з гемангіомами, є дуже багато різних випадків, і ми стараємося в силу своїх можливостей допомогти їм», - розповів професор Клаус Екснер.
Варто зазначити, що німецький лікар оперував дітей з вродженим птозом верхньої повіки, вродженою деформацією вушної раковини, гемангіомою, посттравматичними рубцями, постопіковими рубцями.

Всі операції Екснер провів спільно з українськими лікарями.

Нагадуємо, німецький медик прибув до Львова вже 13-й раз. Співпраця з ним у Львові триває ще з 2012 року, після того, як він приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро-2012», щоб цілий тиждень безкоштовно оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких вболівальників «BigShoe».

Переліт лікаря повністю оплатив український футболіст та гравець Збірної Олександр Зінченко. Додамо, 24-річний спортсмен разом з дружиною, журналісткою Владою Седан чекають на первістка.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ