Нещодавно відбувся обмін полоненими між Україною та Росією. Після звільнення український режисер Олег Сенцов заявив, що може приїхати на окупований півострів.

За словами Сенцова, повернення у Крим можливе лише «на танках». Він заявив не сприймати цю заяву буквально, однак у Росії все перекрутили на власний лад.

Зокрема, «перший віце-спікер кримського парламенту» Юхим Фікс у коментарі «РИА Новости» відповів, що українець нібито може приїхати тільки в автозаку.

«Сенцов може повернутися в Крим лише в машині для перевезення злочинців – автозаку. Іншого варіанту немає. Нехай він сідає в автозак і під охороною повертається до Криму. У нас є вільні камери», – висловився він. Заяву Сенцова Фікс охрестив «словами божевільного» і «провокацією».

Член Ради Федерації від кримського регіону Сергій Цеков і зовсім назвав Сенцова «істинним терористом».

«Покалічений ненавистю. Хоча сам російсько-культурна людина, але ненависть у нього перетікає через край. Те покарання, яке він поніс у Росії, було абсолютно обґрунтованим. Зараз він говорить речі, які свідчать про його сутність. Людина налаштована на війну, фактично за своєю суттю є терористом. Він сказав слова, які тільки підтверджують законність його засудження. Сенцов дає потужний козир в наші руки для пояснення, чому ми таких людей засуджуємо на великі терміни ув'язнення», – вибухнув він.

На думку представника окупаційної влади, з такою ідеологією і поглядами у Сенцова нібито немає майбутнього.

Приєдналася до загальної істерії і «спікер законодавчих зборів» Севастополя Катерина Алтабаєва. «Зрозуміло, що це просто нездорова людина. Це прикро для нього самого і для української держави, тому що громадяни з відсутньою правосвідомістю та навичками гуманітарного спілкування – страшні люди», – прокоментувала вона.

Не оминула увагою слова Сенцова і «кримська Няша», депутат Держдуми Наталія Поклонська. «Якщо так говорить, значить боїться. Порядні і прості люди до нас їдуть нормально, не в танках. А злочинцям і терористам скажу, що їм жоден танк світу не допоможе, не варто намагатися», – запевнила вона.

Колега Поклонської Олексій Чепа і зовсім образив Сенцова, назвавши його «хворою людиною з безглуздою заявою». «Параноя у людини, людина хоче якимось чином про себе нагадати, щоб про нього говорили, про його заяви. Ну як можна оцінювати дурість, яку говорить така людина», – сказав він.

Російська телеведуча Тіна Канделакі також відреагувала на гучну заяву.

«Нас так довго намагалися переконати в тому, що він ніякий не терорист, а простий режисер. І ось цей діяч культури на першому ж публічному виступі говорить про танки. Той момент, коли життя дає більш сюрреалістичні сюжети, ніж кіно», – написала вона в своєму Telegram-каналі.

Підключився до викиду пропаганди і «рупор Кремля» Володимир Соловйов. «О. Сенцов, простий режисер», – написав він у Telegram-каналі.

Як писав «Вголос», Сенцов розповів про домовленості Зеленського щодо нового обміну полоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ