Російська Федерація розпочала переформування військовослужбовців, аби й надалі завдавати ударів по території нашої країни. Голова Кремля Володимир Путін жадає знищити Україну до 9 травня, аби завершити війну парадом.

Про це секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов розповів під час ефірі національного телемарафону.

«Путін не відкладає питання по знищенню нашої держави. Він переформатовує свої війська, щоб і надалі завдавати ударів по нашій країні... Вони на сьогодні мають велике бажання переформатуватися», - заявив Данілов.

Секретар РНБО додав, що українцям варто готуватися до нових боїв проти російських загарбників, оскільки Путін не відступився від своїх планів щодо параду на 9 травня з нагоди завершення війни.

«Звичайно, їм треба перемоги. У них є сакральний день »9 травня«. І до цього дня Путін ставить задачу завершити парадом цю війну. У нас попереду багато боїв. Не треба розслаблятися. Ситуація сьогодні не є такою радісною, як нам би хотілося», - відзначив Данілов.

Крім того, він повідомив, що РНБО найближчим часом збереться на засідання. На порядку денного, серед іншого, будуть питання щодо санкцій проти Росії за вторгнення в Україну.

«Зараз ми відпрацьовуємо питання. Сьогодні є приблизно 8 рішено РНБО. Найближчим часом відбудеться засідання. Ми працюємо, як і працювали. Це будуть санкції, які стосують РФ, компаній, які з нею співпрацюють, компаній, які їй допомагають», - сказав він.

Як зазначив Данілов, згідно з протоколами, члени РНБО не можуть перебувати в одному місці, але це не завадить провести засідання.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ