Вже понад тиждень частина території Херсонської області тимчасово окупована ворожими військами. Водночас попри доведені факти військових злочинів рашистів проти мирного населення, місцеві мешканці і далі виходять на протести проти російських загарбників. Зокрема, сьогодні марш протесту відбувся в тимчасово окупованому московитами Мелітополі.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Він оприлюднив відео багаточленного мітингу місцевих мешканців під українськими національними стягами. 

Як помітно з відео, у колоні українців присутні люди різного віку та статі. Проте всі вони абсолютно безстрашно виходять на протести проти окупації, навіть попри погрози фізичного знищення з боку осатанілих російських військових злочинців. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», бої за Херсон тривають з першого дня повномасштабного російського вторгнення, яке почалось 24-го лютого, на 8-й рік російсько-української війни. 

 

Після того, як з важкими втратами російським окупанатм вдалось увійти в центр Херсону, місто так і не перейшло повністю під контроль рашистських загарбників. Зокрема, 4-го березня ЗСУ накрили артилерійським  вогнем орієнтовно 1000 московитів та їхню техніку в аеропорту Херсону.

Водночас 5-го березня, на центральній площі Свободи у Херсоні, біля будівлі захопленої російськими загарбниками ОДА розпочалася масова мирна акція протесту проти присутності окупантів у місті. 

В ніч з 6-го на 7-е березня Збройні Сили продовжили завдати удару по російських окупантах на тих ділянках, де не було загрози життю мирних мешканців при застосуванні важкого озброєння. Зокрема, Біля Херсона та Миколаєва українська армія знищила 3 колони ворога та понад 30 вертольотів, які російські військові злочинці розташували на ніч на аеродромі Чорнобаївки, захопленому окупантами. 

Згодом, у мережі з'явились відео розбитих колон росіян під Херсоном, які були знищенні ЗСУ. Разом з тим, осатанілі від колосальних втрат окупанти, відчуваючи своє безсилля протистояти Збройним Силам України, почали виміщати агресію на мирному населенні. 

Зокрема, рашисти пограбували сільський магазин у Чорнобаївці, напилися краденого спиртного і почали стріляти по будинках. Місцевих чоловіків, які спробували з ними сперечатися, п'яні окупанти розстріляли. Скільки жертв наразі невідомо.

ІА "Вголос": НОВИНИ