Українські збройні сили готові до можливого нового вторгнення Росії краще, ніж пів року тому.

Про це заявив колишній лідер «Правого сектору», радник головнокомандувача Збройних сил України Дмитро Ярош в програмі одного з українських телеканалів.

«Українські Збройні сили готові дуже непогано. Набагато краще, ніж ми були готові ще навіть пів року тому. І тут багато залежить від тих призначень, які відбулися влітку 2021 року. Генерал [головнокомандувач Збройних сил України Валерій] Залужний, начальник Генштабу [генерал-лейтенант ЗСУ Сергій] Шаптала, командувачі оперативних командувань, командувач операції Об'єднаних сил [генерал-лейтенант ЗСУ Олександр Павлюк] – це все бойові генерали, які стали генералами, власне, на нашій війні, і вони дуже ефективні в тому, що вони роблять, і прекрасно розуміють, що треба робити для відбиття агресії на різних напрямках», – сказав Ярош.

Він зазначив, що не знає точно, чи станеться повномасштабна атака Росії.

«Не знаю. На мій погляд, у цій ситуації треба користуватися старим римським гаслом: хочеш миру – готуйся до війни. Усе має бути спрямоване саме на це. Не панікувати, не боятися, а готуватися до битви. Попруть – ну будемо їх убивати. Не попруть – не будемо вбивати, усе дуже просто», – розповів Ярош.

Він додав, що батальйони у Львівській, Київській та Дніпропетровській областях можуть розгорнути за один-два дні у разі потреби. За словами Яроша, головне сьогодні – єдність у суспільстві.

«На мій погляд, головне, щоб суспільство і військово-політичне керівництво були готові до відбиття можливої широкомасштабної агресії. Якщо буде єдність суспільства, не буде дестабілізуючих факторів, які можуть розхитати цю єдність, то ми можемо відбити будь-який наступ Російської Федерації», – наголосив він.

Нагадаємо, на початку листопада 2021 року Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний призначив Дмитра Яроша новим радником.

Згодом, Дмитро Ярош звернувся до президента Володимира Зеленського зі закликом берегти Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ