Про це свідчить витяг із Держреєстру речових прав на нерухоме майно, інформує видання «Наші гроші».

Зокрема, трикімнатну квартиру №123 загальною площею 158,6 кв. м, що належала Артему Пшонці, було переоформлено на Романа Вікторовича Кутового, який є уродженцем Донецька.

Договір купівлі-продажу посвідчила 12 вересня 2014 р. нотаріус Могильницька Ольга Андріївна, яка також є уродженкою Донецька. У Києві її було прописано в тому ж гуртожитку, що й Кутового.

Як свідчить інформація з держреєстру, жодних обтяжень на квартиру не накладали.

За даними сайтів нерухомості, ціни на квартири в будинку на вул. Володимирській становлять $5-6 тис./м2. Квартира Пшонки може коштувати тепер щонайменше $800 тис.

Раніше Віктор Пшонка розповідав в інтерв’ю, що жив у квартирі на вул. Володимирській після переїду з Донецька до Києва. Також колишній генпрокурор стверджував, що в той же час він придбав недобудований будинок під Києвом, де проводив ремонт і куди переселився тільки у 2011 р. Натомість у квартиру на вул. Володимирській переїхав його син Артем із сім’єю.

Відомо також, що не перебуває під арештом і розкішний маєток Віктора Пшонки в селі Гореничі біля Києва. Цей будинок було зареєстровано на Ірину Плетньову. Вона була акціонеркою ПАТ «Банк Перший», який пов’язували з Пшонкою.

Нагадаємо, що Віктор та Артем Пшонки зникли під час Євромайдану й перебувають у розшуку.

На момент продажу квартири проти Артема Пшонки і його батька в Україні вже було порушено низку кримінальних проваджень. 29 грудня Генпрокуратура оголосила підозри низці високопосадовців часів Януковича. Зокрема, Віктора й Артема Пшонку підозрюють у розкраданні понад 68 млн грн під час спорудження будівлі Генпрокуратури.

ІА "Вголос": НОВИНИ