Наголошується, що експерти ранжирували 209 громадянств за різними показниками за період з 2013 по 2017 рік, повідомляє «112 Україна».

Грузія і Україна стали країнами, де за рік зростання цінності громадянства було найбільш помітним. Вони піднялися в рейтингу на 20 і 19 позицій відповідно. Основна причина – отримання безвізового доступу в країни Шенгенської зони. Росія зайняла 63 місце.

У 2017 році, вперше за останні п'ять років, перше місце дісталося Франції (81,7%). Німеччина – лідер торішніх рейтингів – опустилася на друге місце (81,6%).

У першу десятку також потрапили Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія.

Замикають рейтинг Афганістан (14,6%) і Сомалі (13,4%).

Індекс громадянств світу – перший рейтинг, який розглядає як внутрішні фактори (масштаб економіки, розвиток людського потенціалу, громадський порядок і стабільність), так і зовнішні (безвізовий доступ для тимчасових поїздок і можливість безвізового проживання і роботи в інших країнах), що впливають на якісні показники того чи іншого громадянства.

ІА "Вголос": НОВИНИ