Відновлення Бернандинського дворика розпочалася близько двох років. Утім наразі  виконано лише 30% від запланованого, а сама територія поросла травою. Попри те, що депутати проголосували за виділення коштів для завершення реконструкції, підрядники й досі не приступили до робіт.

Як йдеться у сюжеті «Правди. Наживо» (щобудня на телеканалі NTA), за проєктом, у дворику мають встановити фонтан із циркулюючою водою, вуличні меблі та сучасне освітлення. Голова Львівської обласної організації «Українського товариства охорони пам’яті та культури» Андрій Салюк каже, що хоча й проєкт більше туристичний, аніж автентично-історичний, все ж його потрібно було давно завершити.

 

«Можна було покращити цей проєкт, але залишити концепцію, оборонний рів перед оборонною стіною. Можна було використати якісь нові матеріали, покращити систему водопостачання, зробити її фільтрованою. Втім зараз роботи взагалі стоять», - коментує він.

Загальна вартість реконструкції - 13 мільйонів гривень. Депутатка Львівської міської ради від «ЄС» Олена Пелех розповідає, що ще взимку була думка заморозити проєкт через брак грошей, та врешті у бюджеті передбачили на завершення реконструкції необхідну суму - 6,9 млн гривень.

«Тобто гроші є. Втім, коли я проходжу вулицею, бачу, що в дворику ніхто нічого не робить», - каже Олена Пелех.

Уже традиційно у мерії проігнорували прохання «Правди. Наживо» надати інформацію щодо перспектив завершити реконструкцію дворика до кінця року.

ІА "Вголос": НОВИНИ