Екс-президент України Петро Порошенко нарікав на те, що США його не підтримували на виборах.

Про це сказав спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Голос Америки».

Волкер наголосив, що зміна влади пішла на користь Україні, оскільки світ за останніх два роки втомився від нашої держави.

Також спецпредставник Держдепу США додав, що Європа активно підтримувала на виборах Порошенка, тоді як у США цього це не робили.

«Думаю, у команді Зеленського є певне розчарування, що Європа намагалась висловити підтримку Порошенку. Але США цього не робили. Я дуже радий, що, насправді, Порошенко навіть жалівся нам, що ми не висловлюємо йому достатньо підтримки. І наша незмінна відповідь була, що ми не обираємо людей. Ми виступаємо за принципи та політику, хто б не очолював Україну», - сказав Волкер.

За його словами, візит делегації на чолі із міністром з енергетики Ріком Перрі на інавгурацію Володимира Зеленського свідчить про високу підтримку Вашингтона. Водночас, юрист Дональда Трампа – Руді Джуліані – нещодавно зробив низку критичних заяв про Ігоря Коломойського та близьке оточення Зеленського. «Треба чітко розуміти, що політика США щодо України за останні кілька років дуже посилилась на підтримку України – як у питанні санкцій проти Росії разом із нашими європейськими союзниками, так і в наданні оборонної зброї, включаючи антитанкові установки, цю допомогу збільшив Сенат, і адміністрація підтримає це. Також, ми продовжуємо не визнавати анексію Криму», - відзначив Волкер.

«Те, що відбувається у внутрішній політиці у США нікого не має відволікати, це не змінить політику США щодо України, - додає він. - Ми підтримуємо і хочемо бачити подальші реформи й демократизацію в Україні, відкриття економіки й залучення міжнародних інвестицій й водночас продовження участі у Мінському процесі та намагання відновити суверенітет і територіальну цілісність України».

Раніше Волкер повідомляв, що Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО як інструмент для тиску на Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ