Згідно з опитуванням Фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова, у другому турі Порошенко обходить Зеленського.

Петро Порошенко у другому турі президентських виборів перемагає Володимира Зеленського. Такі дані оприлюднили соціологи під час пресконференції «Новорічні сподівання і несподіванки: з якими почуттями та думками українці проводжають старий і зустрічають Новий рік».

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, у першому турі Зеленський отримав би 17,5% від усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. За Порошенка готові голосувати відповідно 11% і 16% опитаних.

У другому турі Порошенко обходить Зеленського. За Петра Порошенка готові голосувати 50,1% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за Володимира Зеленського проголосують 49,9% опитаних.

Як відомо, у другому турі президентських виборів у 2019 році Володимир Зеленський набрав 73%, Петро Порошенко – 24%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва з 17 по 22 грудня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Нагадаємозгідно з результатами опитування понад половина українців за вступ України в ЄС та НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ