Про це він сказав у ході виступу в Радбезі, трансляцію вів телеканал «112 Україна».

«Я хочу знову повторити своє прохання на адресу Ради – про розгорнути миротворців на Донбасі – чим швидше, тим краще», - сказав президент.

«Постійний міжнародний контроль на неконтрольованій території повинен бути забезпеченим. Це ключ до відправлення миротворчої місії, тому що ми не можемо все це викинути без припинення відправки російських військових сил і їх сателітів на Донбас. Миротворча місія повинна забезпечити мир на Донбасі, ніж заморозити конфлікт. Справедливість буде відновлено! А справедливість – це відновлення суверенітету України. Справедливість у тому, що ніхто не зможе відняти свободу українців. Коли ми будемо обговорювати цю місію, всі ці принципи повинні бути дотримані. Ми наполягаємо на тому, що процес переговорів, не важливо, наскільки довго вони затримуються, дозвольте мені запевнити вас, повністю, що Україна буде виконувати все, що від неї вимагається», - заявив президент.

Він запевнив, що Україна буде продовжувати залишатися відповідальним членом ООН і зробить усе для участі у вирішенні проблем, пов'язаних з підтриманням миру.

«Я гордий сказати, що Україна була абсолютним партнером організацій у проведенні миротворчих операцій протягом багатьох років. Українські «блакитні берети» брали участь у багатьох операціях ООН у всьому світі. У багатьох випадках вони також були частиною забезпечення миру від Балкан до Африки. Україна брала участь у всіх цих місіях, але все це не відповідає половині тієї атаки, якої зазнає моя країна від РФ. Сьогодні ми також потребуємо в плечі миротворця», - сказав президент.

Нагадаємо, Порошенко перебуває з робочим візитом у Нью-Йорку, де 20 вересня виступив на 72-й сесії Генасамблеї ООН.

ІА "Вголос": НОВИНИ