Пʼятий президент і лідер опозиції Петро Порошенко прибув на засідання Київського апеляційного суду, де розглянуть скарги на обраний йому запобіжного заходу у вигляді особистого зобовʼязання.

Але як стало відомо, засідання перенесено на 11 лютого 2022 року у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали справи.

«Матеріали кримінального провадження з Печерського райсуду столиці не надійшли. З причин, які не залежать від колегії суддів. У зв'язку з цим провести сьогодні апеляційний розгляд за поданими апеляційними скаргами неможливо. Колегія суддів знімає дану справу з апеляційного розгляду та призначає нову дату судового засідання, яке відбудеться 11 лютого 2022 року об 11 годині», – оголосив головуючий суддя.

Додамо, що із сьомої ранку під будівлею суду чатують нацгвардійці та автобуси поліції.

Під судом також почав збиратися мітинг на підтримку політика.

Перед тим, як зайти до суду, він коротко виступив перед активістами. Він закликав усіх об’єднатися у протидії російській агресії, і сказав, що влада бореться з опозицією. 

«Я прийшов сюди, щоб скасувати рішення про незаконну підозру, рішення, зроблене під тиском Зеленського, щоб знешкодити опозицію, вони забрали в мене паспорти... Вони заборонили мені виїзд за межі Києва і області, щоб ми не їздили і не об’єднували державу. Але ми прийшли перемагати так, як ми перемогли в Жулянах, як ми перемогли 17, як ми перемогли 19 (січня. – ред.)», – висловився політик. 

Раніше «Вголос» повідомив, що фонд Порошенка спільно з волонтерами зібрав для військових на передовій шостий комплект оптичної відеорозвідки.

ІА "Вголос": НОВИНИ