Журналіст і правозахисник Галина Чижик поставила під сумнів незалежність призначення суддів до Верховного Суду за квотою Президента Петра Порошенка.

Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Порошенко сьогодні призначив свою юристку в Верховний Суд і закликав Зеленського не посягати на незалежність Верховного Суду.  Тільки от з такими призначеннями незалежністю в Верховному Суді і не пахло. Крім юристки Рошену Тетяни Малашенкової мантії верховних суддів сьогодні вдягли Ігор Бенедисюк - ще одна креатура Порошенка, Сергій Могил - племінник Ківалова, Максим Тітов - син кума Ківалова», - пише Чижик.

«Рік тому, під час першого конкурсу, суддями Верховного Суду стали такі »незалежні« судді: Сергій Слинько і В'ячеслав Наставний - які прислужили Януковичу в процесі над Луценком (хоча, якщо подивитись на те, що творить Луценко, то цим двом ще треба дякувати), Олександр Золотніков - суддя, який забороняв Майдан в Одесі, Ірина Саприкіна - суддя, яка заборонила на три роки мітинги за Гостинний двір у Києві. Список продовжується. То чию незалежність захищає Порошенко?» - додала правозахисниця.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ