Президент Петро Порошенко дав Служби безпеки України 24 години для того, щоб перевірити, чи потрібна участь Віктора Медведчука у перемовинах щодо звільнення заручників Кремля.

Про це Порошенко заявив в ефірі «Радіо НВ».

Під час ефіру у Порошенка запитали, чому Медведчук, який у перемовинах представляє Україну, висловлює позицію, протилежну точці зору Президента України. У відповідь на це він зазначив, що не вважає діяльність кума Путіна ефективною.

«Я звертаюсь до Служби безпеки України розглянути доцільність подальшого використання пана Медведчука в форматі гуманітарної групи для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним», – сказав президент.

Порошенко заявив, що чекає на доповідь СБУ у четвер 11 квітня.

«Де-факто пан Медведчук представляє Російську Федерацію і пана Путіна.... Це був єдиний канал зв’язку з паном Путіним, який виявився неефективним», – відповів Порошенко.

Він наголосив, що до компетенції Медведчука не належить «визначати, що і як робити Україні».

«У нього була одна функція, і ця функція була – звільнення заручників, які знаходяться як у підвалах окупованих територій, так і у в’язницях Росії. Останній раз це відбулось в грудні місяці 2017 року. Назвати це ефективним точно не можна», – сказав Президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ