Президент Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».

Про це в середу, 3 жовтня, повідомляє прес-служба глави держави.
Згідно з документом, в Україні у кілька разів підвищили штрафи за незаконну рубку та знищення лісових культур і молодняка.

Відповідні зміни вносяться, зокрема, до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України, Кримінально-процесуального кодексу України та закону «Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

Уряду доручили розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України та визначити першочергові обсяги робіт щодо відновлення лісів і лісорозведення, охорони лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб, інших лісогосподарських заходів.

«Впровадження норм закону дозволить зберегти екологічну безпеку України та створить дієвий механізм запобігання вчиненню злочинів, пов’язаних з незаконною порубкою», — наголосили у прес-службі.

ІА "Вголос": НОВИНИ