Сьогодні Петро Порошенко підписав указ, яким постановив спрямувати до 20 осіб із числа ЗСУ для участі у Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації ситуації в Малі (Африка).

Про це ідеться у відповідному указі “Про направлення національного персоналу для участі України в Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі” № 6/2019, опублікованому на сайті глави держави.

“Постановляю направити для участі України в Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі національний персонал (з-поміж військовослужбовців Збройних сил України) чисельністю до 20 осіб”, — ідеться в указі.

Також Президент звелів “Кабінету Міністрів України вжити заходів для забезпечення виконання статті 1 цього указу”.

Як зазначається в документі, “направлення національного персоналу для участі України в Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки та відповідає національним інтересам держави”.

На сьогодні військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у вісьмох міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки, у тому числі під егідою ООН і НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ