Портнов заявив, що свідомо порушує таємницю слідства і звинуватив депутата у брехні. За його словами, Пашинський змінив свої початкові покази у справі про стрілянину у селянина В'ячеслава Хімікуса.

Водночас, колишній заступник глави АП підкреслює, що Пашинський 1 січня заявляв про те, що стріляв у Хімікуса лежачи, а тепер – що стріляв прицільно і стоячи.

"…Я зробив постріл зразу, як тільки це зміг зробити. Після того, як мене збили з ніг, я встав і одразу (я настоюю на слові "одразу"). Я не стояв і не вступав в переговори з паном Хімікусом. Я думаю, на 90 відсотків впевнений, що це не був постріл лежачи. Я, коли встав, зробив постріл, тобто не лежачи. Я не робив постріл лежачи, це однозначно. Я прицільно стріляв нижче пояса в ногу, щоб його зупинити…", - каже на аудіо голос, схожий на Пашинського.

Портнов, адвокатська контора якого надає послуги Хімікусу, заявив, що вимагає від прокуратури оприлюднити відео допиту Пашинського.

 

Як писав «Вголос», 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області на дорозі між Пашинським і місцевим жителем стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю і поранив свого опонента. За словами Пашинського, чоловік із пляшкою напав першим, а сам він зробив спочатку попереджувальний постріл. 

Проте Хімікус, якого поранив Пашинський, заявив, що парламентарій не робив попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди. Депутат у вівторок, 10 січня, відвідав прокуратуру для допиту у справі щодо передноворічної стрілянини.

Сьогодні ж нардеп оконфузився, сказавши, що він «найбільше зацікавлений у тому, щоб слідство провели необ’єктивно».


 

ІА "Вголос": НОВИНИ