Колишній посадовець запевняє, що про наявність у справі незаангажованого свідка із прізвищем Олійник раніше заявляли радник глави МВС Антон Геращенко та захисник самого Пашинського. Також Портнов опублікував аудіозапис, на якому нібито записані свідчення Олійника.

«Тепер наш подарунок - аудіофайл показань свідка Олійника на перехресному допиті, що повністю спростовують брехню функціонерів МВС, «Народного Фронту», Пашинського і його адвоката», - зазначено у повідомленні.

Політик також наводить тези «свідка» у справі.

«Коли ми вже повинні були штовхати «Фольксваген», в цей момент проїжджав джип, який зупинився біля нас. Скло в цій машині опустилося і почалася розмова з Хімікусом, який сказав «проїдьте», потім машина-джип почала рух вперед і десь метрів за 20 зупинилася. Після цього з машини-джипа вийшов незнайомий чоловік і сказав нам: «всім обличчям в землю!» і зробив постріл», - пише Портнов.

Голос чоловіка на аудіо, якого він називає «ключовим свідком», чути дуже погано. Деякі його фрази лунають нерозбірливо.

 

Як писав «Вголос», 31 грудня 2016 року в одному з сіл Васильківського району Київської області на дорозі між Пашинським і місцевим жителем стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю і поранив свого опонента. За словами Пашинського, чоловік із пляшкою напав першим, а сам він зробив спочатку попереджувальний постріл. 

Проте Хімікус, якого поранив Пашинський, заявив, що парламентарій не робив попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди. Депутат у вівторок, 10 січня, відвідав прокуратуру для допиту у справі щодо передноворічної стрілянини.

Вчора ж нардеп оконфузився, сказавши, що він «найбільше зацікавлений у тому, щоб слідство провели необ’єктивно».

-

ІА "Вголос": НОВИНИ