Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко візьме участь у конференції NATO Engages, яка проходитиме паралельно із зустріччю лідерів Альянсу в Лондоні 3 грудня, попри попереднє рішення МЗС цього не робити.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Як зазначається, участь міністра передбачена у програмі заходу.

Рішення було ухвалено після критики української влади через відсутність представників України серед учасників конференції.

Через деякий час організатори оновили програму. У ній вже був український міністр, який має взяти участь у панелі за назвою «Від Балтійського до Чорного моря: безпека передової НАТО» разом з міністрами оборони Естонії й Литви, а також грузинським міністром закордонних справ.

Раніше в МЗС повідомляли, що не збираються їхати до Лондона, хоч і мають запрошення. "Глава МЗС України Вадим Пристайко не братиме участі у тематичному заході на полях ювілейного саміту НАТО 3 грудня. Side-event (йдеться про конференцію NATO Engages), на який було надіслано запрошення міністру, має формат політологічноі подіумної дискусії«, – пояснили у МЗС. »На полях саміту, за сталою традицією, відбудеться міжнародна конференція, але у рамках самого саміту не буде офіційного засідання за участі української делегації. Країни-партнери, у тому числі Україна, до участі у цьому заході (зустрічі лідерів НАТО) не запрошені", – повідомив віцепрем'єр Владислав Кулеба.

Нагадаємо, генсек НАТО зробив заяву щодо дій Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ