Багато дівчат під час нанесення макіяжу запитують, що слід наносити в першу чергу: тональний крем чи консилер? У той час як з деякими етапами макіяжу проблем не виникає (скажімо, праймер однозначно має бути першим, а фіксувальний спрей – останнім), коректор та тональний крем – засоби, порядок нанесення яких до кінця не визначений. Далі розбираємось у всіх тонкощах, щоб назавжди усунути суперечність.

Коротка відповідь полягає в тому, що обидва варіанти (спочатку консилер, потім тональний крем і навпаки) мають місце, важливо врахувати особливості своєї шкіри, тип макіяжу та засобів, що використовуються. Придбати всі необхідні продукти можна у каталозі інтернет-магазину «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/uk/

Доводи на користь застосування тонального крему перед коректором

Більшість візажистів та б'юті-редакторів вважають, що тональний крем має бути основою макіяжу. Це особливо актуально, якщо основна мета – приховати нерівності, почервоніння чи прищі на шкірі. Далі при змішуванні консилера з тональним кремом база виглядатиме абсолютно бездоганно.

Тональний крем призначений для того, щоб вирівняти тон шкіри та зменшити потребу в коректорі, і іноді одного крему буває достатньо, якщо використовувати правильну формулу. У 90% випадків можна досягти бездоганного та ідеального покриття, наносячи лише тональний крем, а потім за необхідності додати консилер. Це дозволяє отримати більш м'який, легкий та природний фініш, ефективно приховуючи плями.

У яких випадках слід застосовувати коректор перед тональною основою

Є деякі переваги й при нанесенні консилера в першу чергу. Наприклад, якщо ти плануєш фотографуватися, тому що спалах може виділити точки, на які був нанесений консилер у верхньому шарі макіяжу.

Інший випадок, коли слід спочатку нанести консилер, – якщо необхідне точкове маскування або твій коректор не ідеально підходить за кольором до основи. Якщо він занадто світлий, має сенс нанести основу поверх коректора, щоб приховати той факт, що продукт має інший відтінок.

Нарешті, якщо є дуже темні кола під очима або знебарвлення, що потребує корекції кольору, можливо, варто нанести консилер перед тональним кремом. Перевага нанесення коректора в першу чергу полягає в тому, що він орієнтується на конкретну проблему. Наявність основи корекції кольору допоможе ефективніше нейтралізувати прояви втоми.

Якщо ти хочеш створити контур, можна на фінішному етапі нанести консилер на два тони світліше відтінку шкіри, він діятиме як хайлайтер. Таким чином можна висвітлити область навколо очей та отримати контурний вигляд – це безпрограшний варіант.

Висновок

Хоча більшість експертів рекомендують нанести легкий шар тонального крему перед консилером, ми припускаємо, що є випадки, коли потрібно спочатку використовувати коректор. Крім перерахованих винятків, май на увазі, що консилер набагато густіший за консистенцією, ніж тональний крем, тому нанось його економно, якщо хочеш, щоб макіяж виглядав максимально природно.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ