Головний державний інспектор відділу державного нагляду контролю у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті отримав підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Про це інформує Львівська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що посадовець організував злочинну схему. Він отримував хабарі від представника підприємства, що займається вантажними перевезеннями.

У випадку відмови від «відкату» підозрюваний погрожував створювати штучні перешкоди в діяльності підприємства. Це включало безпідставні зупинки транспортних засобів, що належать підприємству.

Щомісячна сума хабаря становила 10 000 гривень.

Останній «платіж» був отриманий підозрюваним за допомогою продуманого методу. Службовець вибрав товари майже на 30 000 гривень в будівельному магазині і попросив продавця надати реквізити рахунку для оплати.

Після цього чоловік передав рахунок підприємцю, який оплатив його покупку як хабар. Правоохоронці затримали підозрюваного після надходження коштів на банківський рахунок за придбані товари.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочину. Найближчим часом горе-посадовцю оберуть запобіжний захід.

Як писав «Вголос», поліція затримала чоловіка, який у Львові грабував пасажирів трамваїв.

ІА "Вголос": НОВИНИ