На Львівщині викрили на хабарі очільницю одного з відділів Державної міграційної служби.

Про це інформує пресслужба прокуратури Львівської області.

Слідство встановило, що начальниця систематично вимагала в українців хабарі за безперешкодне та пришвидшене виготовлення закордонних паспортів.

Жінку затримали під час отримання хабара в розмірі 3 тисячі гривень. Загалом вона мала отримати 8 тисяч гривень.

Триває розслідування. Затриману відсторонили від посади. Найближчим часом їй оберуть запобіжний захід. Правоохоронці також перевіряють інших посадовців Державної міграційної служби, які можуть бути причетними до аналогічних злочинів.

У прокуратурі додали, що до винесення вироку в суді особа вважається невинуватою у вчиненні злочину.

Ситуацію для «Вголос» прокоментували у пресцентрі ГУ ДМС у Львівській області

"Звісно, факт не є приємним і ми на постійній основі боремося із корупцією. Не виключаємо, що це можлива провокація. Але в такій ситуації вирішальне слово тільки за правоохоронними органами. Адже, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду. Принцип презумпції невинуватості повинен бути одним з найголовніших у процесі здійснення кримінального розслідування", - говорять у міграційній службі.

Як писав «Вголос», на Львівщині викрили «ділків», які підробляти довідки про відсутність COVID-19. «Негативні» тести без жодних досліджень вони продавали за 800-900 гривень. Загалом їм вдалось виготовити орієнтовно 2 тисячі підроблених ПЛР-тестів.

ІА "Вголос": НОВИНИ