О 13:00 17 січня пошуково-рятувальні роботи у м. Дніпро на місці ракетного удару завершено.

Про це повідомляє ДСНС України.

«Врятовано 39 осіб, з них 6 дітей, загинуло 44 особи, з них 5 дітей, травмовано 79 осіб, з них 16 дітей, отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб, з яких 23 особи встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях», - говориться у повідомленні.

Як уточнив голова Національної поліції України Ігор Клименко, безвісти зниклими залишаються 20 осіб, з яких 4 – діти. 

Неідентифіковані 15 тіл загиблих. 

П’ятеро дітей залишилися сиротами. Над трьома опікунство оформлюють родичі. Дві дитини наразі під опікою держави, оскільки не мають близьких, які могли б про них попіклуватися.

В поліції Дніпропетровської області продовжують працювати антимародерні групи. Забезпечено охорону під’їздів для недопущення крадіжок майна з покинутих квартир.

Всього із заявами до поліції звернулося 487 потерпілих.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 14 січня рашисти поцілили своєю смертоносною ракетою у багатоповерхівку у Дніпрі. В цей час у будинку перебували мирні мешканці. 

У будинок влучила ракета Х-22.

За словами речника командування Повітряних сил України Юрія Ігната, в України немає засобів аби збити такі ракети. Натомість у росіян є сотні цих ракет.

Він також висловив припущення, що українські міста зазнали уражень від тих ракет типу Х-22, які Україна передавала росії як борги за газ. 

«Доля тих ракет, що вони, власне, »повертаються« в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що »ми вам возвращаєм«… Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян», - зазначив Юрій Ігнат. 

Читайте також у «Вголосі» історію порятунку Анастасії Швець. 

ІА "Вголос": НОВИНИ