Патріот України сьогодні повинен чітко визначити своє ставлення до країни-агресора.

Про це «Вголосу» розповів філософ та публіцист Ігор Лосєв.

«100 років тому і раніше український патріотизм був переважно територіальним, адже національний державницький патріотизм у Російській імперії суворо   переслідували – і лише поодинокі люди наважувалися його сповідувати», - зазначив Досєв.

І додав: «Під час національно-визвольних змагань 1918-21 рр. патріотизм був державницький: більш широкий з намаганням завершити процес формування Української держави. Цей патріотизм потім зберігся в лавах ОУН-УПА, у деяких колах української інтелігенції і, зрештою, досяг апогею у 1991 році»

Та головне, за словами філософа, одне: патріот України сьогодні повинен чітко визначити своє ставлення до країни-агресора. У цьому головна відмінність між 90-ми рр. минулого століття і теперішнім часом.

«Бо якщо людина каже, що вона не може воювати проти «братнього народу» у той час, коли він воює проти України, то патріотом її не назвеш. Послідовний український патріотизм не сумісний з толерантним ставленням до агресора і твого ворога, що вбиває українських громадян», - резюмував публіцист.

Більше читайте у статті: «Бути українським патріотом – це як?».

ІА "Вголос": НОВИНИ