Україна може приєднатися до Північноатлантичного Альянсу. Це може відбутися не у розпал війни, але одразу по її закінченню.

Про це сказав посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю RND.

Він зазначив, що вступ Швеції та Фінляндії в НАТО пришвидшить наші плани щодо членства в Альянсі.

"Ми сподіваємося, що це (вступ Швеції та Фінляндії - ред.) також збільшить наші шанси швидко стати членом НАТО. Тому що ми показали у цій війні, що ми також можемо зробити свій внесок у захист країн-членів Альянсу. Якби ви запитали наших польських та балтійських друзів, я думаю, що вони проголосували б за нас обома руками. Бо ви знаєте, що Україна була б готова допомогти їм своєю сильною армією в надзвичайній ситуації", - сказав посол.

Також, дипломат оцінив ситуацію з перспективою членства України в НАТО.

«Путін ламає зуби на сході України та не досягає належного прогресу. І ця війна також показує, що НАТО є і залишається єдиним якорем безпеки в Європі та всьому світі. Тому логічно, що цей процес розширення продовжується і що Україна також приєднається до Альянсу. І я думаю, що це може відбутися швидше, ніж думають деякі люди. Не зараз, у розпал війни, але, можливо, одразу після», - зазначив Мельник.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда вважає малоймовірним, що Росія наважиться напасти на якусь країну НАТО, у тому числі на Польщу.

ІА "Вголос": НОВИНИ