Через загрозу повномасштабного російського вторгнення основний персонал амбасади США в Україні евакуюють зі Львова на територію республіки Польща.

Про це з посиланням на власні джерела повідомила кореспондентка видання Bloomberg у Білому Домі Дженіфер Джейкобс. Про це журналістка повідомила у власному твіттері. Окрім власних джерел, вона посилається також на інформацію іншого журналіста видання, Альберто Нарделі, який є постійним кореспондентом Bloomberg у Європі.

"Адміністрація Байдена наказала вивезти весь персонал Державного департаменту, що залишився, з України. Посольство раніше переїхало з Києва до західного міста Львова. Тепер вони переміщуються до Польщі", - повідомила вона.

 ">

Вона окремо наголосила, що за її інформацію, у разі, якщо повномасштабне російське вторгнення не відбудеться, то співробітники Державного Департаменту зможуть повернутися до України вже 23 лютого.

Зауважимо, цю інформацію опосередковано підтверджує також активність американських військово-повітряних сил на польсько-українському кордоні. Зокрема, за даними радарних систем, станом на зараз безпосередньо біля кордону перебувають два військово-транспортних літака C-130 та конвертоплан V-22, який поєднує функції літака та гвинтокрила. Такі машини є на озброєнні спеціальних підрозділів Збройних сил США, ВМФ та Корпусу морської піхоти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ