Бродівська військова частина А2595 армійської авіації 29 жовтня підписала договір з підприємицею Тетяною Радченко на постачання парашутної системи типу «Крило-Тандем-360» за 465 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro, передають Наші гроші.

Переможниця продасть військовій частині один комплект двомісного спеціального парашуту. Він призначений для транспортування в повітрі людей без особливої підготовки (лікарів чи рятувальників), а також вантажу до 100 кг. Комплект складається з п’яти частин: основного та запасного куполів, парашутного ранця, підвісної системи та страхувального електронного приладу.

Єдиним конкурентом Тетяни Радченко на торгах був підприємець Юрій Оваденко. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна переможниці була на 4,6 тис. грн дешевшою.

Юрій Оваденко працює бухгалтером у Тетяни Радченко. Про це свідчить довідка про працівників, подана підприємицею на інші торги. Також конкуренти подали на торги документи з однаковим дефектом друку чи сканування. А Юрій Оваденко у тендерній документації подекуди вказав себе в жіночому роді, наприклад − «не був притягнута» або «враховувала».

Учасники зустрічалися на торгах вже двічі, але досі їх тандем не перемагав. Обидва рази їх відхилили через невідповідність тендерній документації.

Тетяна Радченко зареєстрована приватною підприємицею з 2016 року в Хмельницькому, однак проживає в Києві. Протягом 2018-2019 років вона отримала замовлень на парашути від військових частин загальною сумою 1,98 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Юрій Оваденко зареєстрований підприємцем з 2006 року в Києві. Досі не отримував державних замовлень.

ІА "Вголос": НОВИНИ