Сутички, які останнім часом відбуваються на протестах під ВРУ та між політиками, - це наслідок діяльності теперішньої влади. Адже, йдучи на вибори, вона обіцяла дослухатися до думки суспільства, а сьогодні ламає його через коліно.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив народний депутат України 7 скликання від ВО «Свобода» Олексій Кайда.

«(Постійні сутички, - ред.) які показують зараз на екранах, які відбулися під Верховною Радою - це вже наслідки. Наслідки діяльності теперішньої влади. Влади, яка і під час президентських, і під час парламентських виборів розповідала про свою прихильність до людей. Обіцяла проводити референдуми щодо всіх серйозних питань. Але ми бачимо, що все це виявилося мильною бульбашкою. І навіть зараз, коли говорять, що нібито буде проведений референдум про продаж землі іноземцям, - це також мильна бульбашка. Бо закон вони хочуть проголосувати вже, без референдуму. Вони ламають суспільство через коліно. Забалакують тему з ринком землі, говорячи спочатку про 213 тис. га в одні руки, а тепер про 10 тис. га. Та не в тому суть. Понад 70% українців не хочуть ринку землі взагалі», - зазначив Кайда.

Політик наголошує, що єдине, чого суспільство вимагає від влади на протестах, - це виконання даних нею обіцянок:

«На жаль, але події під ВРУ нагадали мені події 19 лютого 2014 року. Там же, на Грушевського. Саме там »беркутня« розганяла людей. Тепер те саме (побиття активістів на акції під ВРУ 17 грудня, - ред.). При Януковичу не можна було ставити намети, і тепер не можна. А коли? Як нам, звичайним людям, висловлювати свою позицію?»

Олексій Кайда зазначив, що 70% українців виступають проти відкриття ринку землі і саме це намагаються донести до влади мітингувальники.

«Андрей Шептицький колись сказав: »Під час війни землею не торгують. Під час війни за неї воюють«. Ми, люди, воюємо за неї. Ми захищаємо інтерес понад 70% українців. Але »слуги« на це неадекватно реагують, в тому числі на сказане так званому учаснику бойових дій (нардепові від »Слуги народу« Андрію Богданцю, - ред.), який на Донбасі відсиджувався, картоплю чистив. Він, видно, не втримався і пустив в хід кулаки. Але влада перекручує, намагається зробити з цього собі вигоду. Я зараз сиджу у цій студії в якості підозрюваного, якому »світить« від 4 до 7 років тюрми, бо я нібито підняв руку на державного діяча. Державний діяч - це державний муж, який в першу чергу думає за народ, а не за свій шлунок», - зазначив політик.

Свободівець вказав також на те, що теперішня влада, як і її попередники, намагається звинуватити у проросійськості всіх, хто не підтримує її діяльність. А ще ставить собі за мету дискредитувати тих, хто втримав мир в Україні.

«Слуга народу» це вже суцільно проросійська сила. Ми бачили нормандський формат, що відбувалося після нього, спроби ухвалити закон про так звану децентралізацію, а фактично встановлення диктатури і розкрій України. Так само - протягування земельних питань. Сьогодні вони поставили собі основне завдання - дискредитувати тих, хто втримав мир на теперішній час в Україні. Волонтерів зробити якимось «жуліками», добровольців зробити вбивцями, інших учасників бойових дій - або алкоголіками, або наркоманами, і розповідати, що всі вони - «російська рука». Та ми вже це проходили. І минула влада розповідала, що всі, хто проти неї, - це «рука Москви». Це маячня. Серіал «Слуга народу-4», - додав Олексій Кайда.

Повний запис ефіру дивіться за посиланням.

Нагадаємо, 11 грудня, на засіданні аграрного комітету Верховної Ради України побилися народні депутати 7 скликання від ВО “Свобода” (учасники російсько-української війни Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, голова кримської організації партії Едуард Леонов) та чинний депутат-мажоритарник від партії “Слуга народу” Андрій Богданець. Причиною бійки став розгляд законопроекту про ринок землі. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. У розмові із кореспондентом “Вголосу” Олексій Кайда пояснив, що стало причиною конфлікту.

12 грудня, рано вранці поліція вломилася до помешкання Олексія Кайди та арештувала його. Того ж дня суд відпустив його на поруки нардепів.

Як відомо, Андрій Богданець – народний депутат від “Слуги народу” по 163 мажоритарному округу (Тернопільська область), член аграрного комітету. Працював заступником Генерального директора “Птахофабрика Тернопільська”.

У листопаді 2014-го він зупинив посеред вулиці водія, вивів його із машини й побив. Хлопець від отриманого удару кулаком по обличчю впав на землю, а майбутній нардеп просто залишив свою жертву. Трапилося це в Тернополі, де на той час працював сам Богданець.

У суді Богданець згадав про двох дітей і службу в АТО. Це й допомогло йому ухилитися від реального покарання і отримати два роки обмеження волі з одним роком випробувального терміну (тобто умовне ув’язнення, до в’язниці він не потрапив).

Напередодні бійці батальйону “Січ” повідомили, що Богданець у складі батальйону був всього впродовж місяця у 2015 році. Не воював на передовій, а куховарив за 20 км від фронту. Тікаючи з АТО, Богданець начебто навіть вкрав посудомийну машину, яка була в таборі для дітей.

З’ясувалося також, що Богданець збрехав про участь в АТО, намагаючись пояснити суспільству свою судимість.

ІА "Вголос": НОВИНИ