У середу, 30 січня, постійний представник Європейського Союзу в Росії Маркус Едерер зробив офіційний демарш від імені 28 держав-членів ЄС на адресу заступника міністра закордонних справ Росії Олександра Грушка.

Про це у Твіттері пише брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Посол ЄС в Росії сьогодні виступив з демаршем до міністра закордонних справ Грушко, повторивши позицію ЄС щодо затримання 24 українців, захоплених біля Азовського моря в листопаді», - зазначив він.

Як відомо, російський суд подовжив арешт усіх полонених українських моряків.

Раніше повідомлялося, що українців розподілили для розгляду справи на шість груп по чотири людини, а засідання щодо продовження арешту українським морякам відбувалося у закритому режимі.

Під час засідання затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення.

Також повідомлялось, що суд дозволив кільком українським морякам побачитися з рідними.

Як писав “Вголос”, затримані країною-окупантом у районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення у Лефортівському суді Москви.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ