Співпраця між Україною та США після інавгурації Байдена активізується. Ми вже бачимо, які цікаві особистості з’являться в адміністрації президента Штатів: це і Вікторія, і інші.

Про це «Вголосу» розповів політолог Олександр Мусієнко.

Також, за його словами, у майбутньому більше уваги приділятимуть Європі та ЄС і, зокрема Україні та російсько-українській війні.

«Це, зокрема, посилення військово-технічного співробітництва між державами: перш за все підтримка української армії та посилення її обороноздатності з боку нашого союзника, - зазначив він. - Сподіватимемось як на збільшення фінансової допомоги на закупівлю озброєння для українського війська, так і на продовження спільних навчань і підготовки українських підрозділів американцями. Окрім того, важливий також обмін розвідувальною інформацією між державами».

Обов’язково на порядку денному, переконаний Мусієнко, мало бути би питання енергоносіїв і «Північного потоку-2», а саме продовження і посилення санкцій проти Росії, аби унеможливити будівництво цього газопроводу та завдати агресору  якнайбільшого збитку.

«Крім того, цікава і важлива позиція нової адміністрації США щодо постачання скрапленого газу, зокрема через Польщу в Україну. І загалом програми, які стосуються підвищення енергонезалежності та енергоефективності нашої країни», - резюмував політолог.

Більше читайте у статті: «Відносини України та США: чого чекати від Байдена?».

ІА "Вголос": НОВИНИ