Після того, як людина перехворіла на коронавірус, їй потрібен деякий час, щоб повністю відновитися.

Про це повідомила лікарка-епідеміологиня Алла Волоха в ефірі каналу «Україна 24».

За її словами, потрібно не забувати про масковий режим, щоб повторно не захворіти на коронавірус чи підхопити іншу інфекцію.

«Це інфекційне захворювання. Якщо була легка форма, то людина досить швидко приходить у норму, але якщо середня або важка — потрібно більше часу, щоб стабілізувалися всі функції. Може бути стомлюваність, можуть не повністю працювати функції легень, серця. Це залежить і від того, в якому стані людина була до захворювання. Тому може бути затяжний період відновлення», — зазначила медик.

«Якщо людина відчуває себе не дуже добре після одужання, потрібно залишатися на якийсь час вдома. Зрозуміло, що якщо є яскраво виражена стомлюваність, головний біль, ще якісь симптоми, краще не бігти на роботу. Є дані, що можуть бути повторні форми. Складно сказати, як часто це може бути. У будь-якому разі потрібно дотримуватися тих самих заходів, як і тим, хто не хворів. Масковий режим потрібен, тим більше що йде сезон гострих респіраторних інфекцій. Якщо після перенесеної коронавірусної інфекції буде потім швидко розвиватися інша респіраторна інфекція, це дуже несприятлива ситуація», — додала Волоха.

Читайте більше цікавих та актуальних новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ