Про це у коментарі «Вголосу» розповів дипломат, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

«От у тій же Польщі у 90-хх рр. буквально за два-три роки успішно реформували країну. Угорщина і Словенія також додали у розвитку, щоправда за рахунок  членства в ЄС», - зазначив він.

І додав: «Проте, якщо проаналізувати світові тенденції, то не так багато країн за 1-2 роки різко покращили ситуацію. Для цього, як свідчить досвід, потрібно 5-10 років, аби повністю змінити свою економіку, соціальні, економічні і політичні інституції. Як приклад – Південна Корея або Чилі».

Хоча тут, за словами експерта, варто пам’ятати, що у нас інша ситуація і ми не можемо автоматично йти шляхом іншої держави.

«Все ж для того, аби повернути економічний ріст і відновити в українців впевненість у майбутньому країни, достатньо півроку – рік. Головне – бажання. При цьому варто врегулювати два основних питання: домогтися закінчення війни на Сході та відновити економічне зростання країни. Але це неможливо без підвищення рівня кваліфікації чинного Уряду. Бо  ми корупцію так і не подолали, а тут ще й додалася проблема низької кваліфікації представників влади», - резюмував Філіпчук.

Більше читайте тут: «Куди йдемо: чи станемо ми країною «404»?».

ІА "Вголос": НОВИНИ