Депутат Львівської міської ради від «ЄС» Сергій Івах розповів, чому саме 24 листопада провели першу сесію Львівської міської ради 8-го скликання.

Про це він сказав в ефірі Народного толк-шоу 24 листопада.

«Потрібно було дотриматись букви закону, - зауважив Івах -  Тому я був здивований, що ні міський голова, ні вся його юридична машина Львіської міської ради не зауважила, що все-таки, всупереч чинному законодавству, було вставлено дату скликання першої сесії. Оскільки вони не реагували, ми це побачили, тому я і заніс заяву у ТВК з проханням внести зміни і дотримуватися законів України».

Зауважимо, міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада.

«Було чітко зрозуміло, що, відповідно до законів про місцеве самоврядування, після оприлюднення постанови львівської ТВК є два тижні на проведення першої сесії. Вона була оприлюдена 5 листопада 2020 року. Це означає, що ще 19 листопала мала би відбутись сесія. Цього ніхто не хотів зауважити, навіть міський голова», - додав депутат.

І наголосив: львівська ТВК ухвалила правильне рішення і сьогодні депутати прийняли присягу у Львівській міській раді.

Нагадаємо:

  • У вівторок, 24 листопада, представники “Європейської солідарності”, “Свободи” та “Варти” зібралися на перше засідання новообраної Львівської міської ради.
  • Тим часом фракції “Самопомочі” і близького до неї “Голосу” всупереч законодавству виконали вказівку міського голови Андрія Садового та проігнорували зібрання.
  • Водночас Садовий запустив дифамаційну кампанію у своїх ЗМІ, намагаючись звинуватити опонентів в “узурпації влади”.
  • Однак, врешті з’ясувалося, що міський голова намагався не допустити проведення сесії навмисно — щоби дати можливість сільрадам, які невдовзі будуть ліквідовані внаслідок утворення Львівської ОТГ, на останніх позачергових сесіях протягнути скандальні земельні рішення.
https://youtu.be/r7LB76b1JxM

ІА "Вголос": НОВИНИ