Сьогодні львівські депутати на виїзному засіданні комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міськради розглянули встановлення меж парку «Горіховий гай». Про це розповіла депутатка ЛМР від Європейської Солідарності Анастасія Окряк. За словами депутатки, забудови, гаражні кооперативи, контейнерний майданчик та незаконна парковка забирають територію парку «Горіховий гай», і так буде продовжуватись, допоки не встановити його межі. Парк «Горіховий гай» розташований від вул. В. Великого до вул. Сахарова і займає площу понад 36 гектарів.

«Реконструкції парк не бачив більше 20 років. Дві пішохідні алеї – все, що отримав парк за ці роки. Ще одна проблема - це незаконна парковка, яка розташована в межах парку. На її місці раніше був спортивний майданчик, а зараз тут хочуть організувати відкритий літній кінотеатр, куди люди зможуть приїхати та подивитись фільм. Тому знову ж таки межі парку потрібно встановити якнайшвидше. Поряд з тим, ОСББ розмістило свій контейнерний майданчик зі сміттям на території парку, відгородившись парканом. Раніше він був розташований на їхній території, проте, мабуть, в парку для сміття краще місце. Більше того, ОСББ висловлює свої претензії, що дерева заважають лініям електропередач. Хочу нагадати, що не дерева були висаджені на їхні лінії, навпаки, дроти проклали поміж дерев, які ростуть там не один рік», - розповіла Анастасія Окряк.
Вона додала, що сміття часто викидають просто у яри парку. Щоб боротись із цим, працівники парку влаштовують щотижневі прибирання.
«Поки ми оглядали межі парку, зустріли дві групи мешканців, які розвели багаття просто на території парку. Це небезпечно. Нагадаю, що розпалювати вогонь в парках заборонено. Штраф становить понад 8000 гривень», - додала депутатка.
[media=65268,65270,65272,65274]

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ